FŐOLDAL  |  Macaron Nap 2017.

Macaron Nap 2017 - Részletes program

Résztvevő helyszínek, és amivel készülnek:

Ezen a napon minden macaron megvásárlásával az autista lakóotthonokban élő fiatalokat támogatod.

Chez Dodo macaron manufaktúra, macaron
V. kerület Sas utca 7. Budapest
nyitva: 8:30 - 20:30
A Chez Dodoba betérők legalább 25 féle macaron közül választhatnak majd. A könnyedebb vagy gyümölcsös ízek kedvelőit várja majd például a maracujás-ribizlis Soleil, a pisztáciás Philippe vagy a licsis-rózsás-málnás Élise. A merészebb ízek kedvelői sem maradnak hoppon, a pultban megtalálják majd Blanche-t, a mandulás-kókuszos, Robert, a kacsamájas-balzsamecetes vagy Georges-t, a gorgonzolás-birsalmás-diós macaronunkat is.

Gerbeaud Cafe macaron - 50% kedvezmény minden macaronra!
V. Vörösmarty tér 7-8.
nyitva: 9:00 - 21:00
A Gerbeaud Kávéház 12 ízben kínál macaronokat: csokoládés, narancsos, málnás, pisztáciás, mákos-áfonyás, szilvás, citromos, bergamot-mogyoró, vaníliás, kávés, sós-karamellásmálnás és bazsalikomos-citrom ízekben kapható. A gyümölcsös macaronokba saját főzésű házi lekvár kerül. ⚜ Az idei Macaron Nap alkalmából a darab MACARONokat elvitelre 50% kedvezménnyel kínálja a Kávéház, valamint egy elviteles FRANCIA DESSZERTCSOMAGgal készül, ami egy citromos-maracuja tarte-ot, egy Mille Feuile-t és 2 darab macaront tartalmaz 1990 Ft-os áron.

Zazzi cukrászda macaron, INGYEN KÓSTOLÓ! (150 db macaron - a készlet erejéig)
III. kerület Bécsi út 57-61.
nyitva: 10:00 - 18:00
Új íz: wasabi-málna. További kínálat: ibolyás-áfonya, pipacsos-eper, rózsás-málna, feketeribizli, mustáros feketeribizli, mango, maracuja, kalamansi, kumquat, yuzu, bergamott, pisztácia, sós karamella, kávé izek.

Pausa Apátsági Kávéház macaron, KEKSZ KÓSTOLÓ
Csak ezen a napon pop-up kitelepülés: Apátsági Termékek Budapesti boltja V. kerület Károlyi u. 19.
nyitva: 10:00 - 18:00
Kizárólag március 20-án Budapesten kóstolhatjátok a pannonhalmi PAUSA Cukrászda macaronjait, amelyeket a Főapátság gyógynövénykertjéből származó gyógynövényekkel ízesítenek! Macaron ízek: levendulás, kávés, zsályás málna, rozmaring étcsokoladé, karamell maracuja

Desszert Neked macaron, INGYEN KÓSTOLÓ! (a készlet erejéig)
VI. kerület Paulay Ede u. 17.
nyitva: 11:00 - 21:00
Új íz ezen a napon: diós grillázs, mézes-mandula, kávé-karamell
További választék: citrom-bazsalikom, étcsoki, málna-étcsoki, pisztácia, pisztáciás cseresznye pálinka, citrom-mák, passiógyümölcs, tökmag, sóskaramell, szilva-fahéj, kókusz, feketeribizli, fehércsokis füge-rózsahéjjal

á table! boulangerie - patisserie
VII. Wesselényi u. 9.,
V. Arany János u. 16.
II. Retek u. 6.
nyitva: 7:00 - 19:00
Macaron ízek: levendulás, kávés, zsályás málna, rozmaring étcsokoladé, karamell maracuja

KIOSK Budapest kávé mellé ingyen macaron (Március 15. tér 4.)
Március 15. tér 4.
nyitva: 12-01:00
kávé mellé ingyen macaron

ÉdességLabor macaron, kivételesen HÉTFŐN is nyitva!
XIII. Hegedűs Gyula u. 20.
nyitva: 11:00 - 19:00
Ízek: Málnás mákosguba, Zöldborsó menta barack, Túróscsusza, Furmint, Sportszelet, Kacsamáj áfonya, és Szilvásgombóc

L'École de Grande Pâtisserie macaron workshop
XII. Kiss János altábornagy utca 45.
14:00

Panificio il Basilico pisztáciás sütemények
VI. Király u. 8-10.
Nyitva: 7:00 - 00:00
A Bazsalikom válogatós mesterei a francia csodasüti világnapja alkalmából (március 20.) most édesség-fronton mutatják meg nekünk szenvedélyük ’gyümölcseit’, a főszerep pedig a pisztáciáé! A rengeteg ásványi anyagot (kálcium, vas, réz, magnézium) tartalmazó zöld mag igazi itáliai riccottával társul és cannoli, torta, pohárkrém formájában Piszkor Norbi cukrászkezei közül kerül ki, valamint Szabi, a pék által sütött, díjnyertes croissant-ba betöltve élvezhetjük. Bónuszként narancsos és csokis édességekre is számíthatunk.

Portobellochef macaron workshop
VIII. Rákóczi út 63.
17:00

Vidék:
Sugar & Candy macaron
Szeged, Somogyi u. 11
Nyitva: 9:00 - 18:00
Ízek: Áfonyas-málnás-ibolyás, Vanilias-tonkababos, Epres-rebarbaras, Earl Grey-citrom, Fügés-sós karamellás, Nutellás, Robbanócukorkás

Stop Cukrászda Kávézó macaron
Tatabánya, Jázmin út 7.
Nyitva: 8:00 - 20:00

Czukor Borsó macaron
Siklós, Arany János u. 29.
Nyitva: (március 18-19.) 10:00 - 18:00

Keddtől:
Émile macaron
hétfőn zárva lesznek, ezért kedden ünnepelnek (március 21-25.)
XII. Orló utca 1.
nyitva: 8:00 - 23:00
Émile cukrászdájában 12 ízben kínáljuk a macaronokat: csokoládés, narancsos, málnás, pisztáciás, mákos-áfonyás, citromos, mogyorós-bergamotos, szilvás, vaníliás, málnás-sós karamellás, kávés és bazsalikomos citromos. A gyümölcsös macaronokba saját főzésű házi lekvár kerül.
Az idei Macaron Nap alkalmából a darab MACARONokat elvitelre 50% kedvezménnyel kínálja Émile, valamint egy FRANCIA DESSZERTCSOMAGgal készül, ami egy citromos-maracuja tartot, egy Mille Feuile-t és 2 darab macaront tartalmaz elvitelre 1990 Ft-os áron.

Jótékonysági Macaron Nap Magyarországon!

Idén először a Macaron Nap franciaországi eredeti koncepciója szerint tartunk Macaron Napot. Ez azt jelenti, hogy facebook oldalunkon és weboldalunkon előre bemutatjuk a macaront árusító helyszíneket, ahová közvetlenül elmehettek. A legnagyobb újdonság, hogy elkészül Magyarország első Macaron Térképe. Mi lesz a különleges az eseményben? Nemcsak az, hogy megismerhetsz rengeteg új macaron árusító helyet, elmehetsz újra kedvenc helyeidre, ahol kedvezményekkel várnak, de pontozhatod őket, és megkóstolhatod macaronjaikat, ingyen macaronhoz is juthatsz, valamint a Macaron Napon, azaz március 20-án vásárolt macaronok árával egy jótékonysági ügyet, az autista fiatalok életkörülményeit javító Autistic Art Alapítványt támogathatod. Autistic Art

Bemutatjuk a támogatott alapítványt

Autistic Art Alapítvány

Az autizmus nem gyógyítható, élethosszig tartó, a társadalomban dinamikus mértékben növekvő fogyatékosság. A családias autista lakóotthonok arra specializálódtak, hogy az állandó felügyeletre és gondozásra szoruló autista emberek igényeiknek megfelelő ellátást kapjanak. Az otthonok hosszútávú fennmaradása a felelős gondolkodású állampolgárokon is múlik!

Miért van szükség a családias autista lakóotthonokra?

Jelenleg Magyarországon több autista gyerek él, mint leukémiás, rákos és diabéteszes együttvéve! A legfrissebb kutatások szerint mára minden 68. gyermeket autizmussal diagnosztizálnak! Míg egy átlagos gyermek esetében természetes folyamat a szülőkről való leválás, a súlyos/középsúlyos autizmussal élő fiatal biológiailag felnő ugyan, ám szociális értelemben soha: egyfelől kialakulnak felnőtt igényei, másfelől azonban nem válik belőle saját sorsa felől dönteni tudó felnőtt. A családias lakóotthonokat zömében olyan szülők hozták létre, akik hosszútávon szerették volna gyermekük és sorstársai megfelelő ellátását és folyamatos fejlesztését biztosítani az iskolaköteles kor betöltése után. Amennyiben a korosodó szülő már nem tud gondoskodni felnőtt gyermekéről, a lakóotthonok egyetlen alternatívái a nagylétszámú pszichiátriai intézetek, ahol az autizmussal élő nehezen megszerzett tudása rohamosan elsorvad, pszichés állapota leromlik.

A Macaron Nap segítségével összegyűjtött támogatás

A rendezvény lebonyolítása után közlemény formájában adunk tájékoztatást az összegyűjtött támogatásról.